Strona główna

PODPROGRAM 2018 - efekty

Drukuj
Utworzono: piątek, 26, lipiec 2019
  1. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Leżajsku z terenu województwa podkarpackiego przy współpracy Bankiem Żywności w Rzeszowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

POPZ logotypy 2

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 807 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

                  33,280 kg żywności;

                   3500 paczek żywnościowych;

  1. W ramach Podprogramu 2018 dla 76 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
  • • Żywieniowe – 1 spotkań dla 23 uczestników
  • • Kulinarne - 3 spotkań dla 53 uczestników
QualityJoomlaTemplates.com
Thursday the 23rd.